Dania poddawane krótkiej obróbce termicznej podczas grillowania nie tracą swych wartości odżywczych. Atutem grillowania jest też niska kaloryczność, którą osiągamy dzięki procesowi wytapiania tłuszczu. Warto to wykorzystać, nie dodając dodatkowej ilości tłuszczu podczas grillowania.
Zasady grillowania: jak to robić bezpiecznie i zdrowo?
2021-04-28 12:13 aktualizacja: 2021-04-28, 12:16
Matthias Fuchs (R). Fot. PAP/ EPA / CHRISTIAN BRUNA
Jeśli będziemy przestrzegali pewnych zasad dotyczących grillowania, ma ono nawet pewne zalety zdrowotne – poza przyjemnością spędzania czasu na świeżym powietrzu w miłym towarzystwie.
Wszelkie materiały (w szczególności depesze agencyjne, zdjęcia, grafiki, filmy) zamieszczone w niniejszym Portalu chronione są przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz ustawy z dnia 27 lipca 2001 r. o ochronie baz danych. Materiały te mogą być wykorzystywane wyłącznie na postawie stosownych umów licencyjnych. Jakiekolwiek ich wykorzystywanie przez użytkowników Portalu, poza przewidzianymi przez przepisy prawa wyjątkami, w szczególności dozwolonym użytkiem osobistym, bez ważnej umowy licencyjnej jest zabronione.