O PAP.pl

PAP.pl to portal PAP - największej agencji informacyjnej w Polsce, która zbiera, opracowuje i przekazuje obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i zagranicy. W portalu użytkownik może przeczytać wybór najważniejszych depesz, wzbogaconych o zdjęcia i wideo.

Tag: biała kiełbasa

  • Żurek. Fot. PAP/Lech Muszyński
    aktualizacja:

    W Polsce żurek i babka. A jakie potrawy królują na wielkanocnych stołach w innych krajach?

    W naszym kraju trudno wyobrazić sobie Wielkanoc bez tradycyjnego żurku, białej kiełbasy, jaj czy mazurka. I chyba mało kto gotów byłby wyłamać się z tej kulinarnej tradycji. Choć – trzeba przyznać - podróż po wielkanocnych przysmakach serwowanych w Europie, może zainspirować do małych kulinarnych eksperymentów. Francuzi jedzą faszerowane jajka inspirowane kwiatami mimozy, z kolei Włosi gustują w warzywnym torcie, który powinien mieć 33 warstwy - na pamiątkę wieku Chrystusa.

Serwisy ogólnodostępne PAP