O PAP.pl

PAP.pl to portal PAP - największej agencji informacyjnej w Polsce, która zbiera, opracowuje i przekazuje obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i zagranicy. W portalu użytkownik może przeczytać wybór najważniejszych depesz, wzbogaconych o zdjęcia i wideo.

Moczka, kisiel owsiany czy makówki. Karol Okrasa przypomina dawne wigilijne specjały [NASZE WIDEO]

Wigilia to najważniejsza w roku kolacja. Na stołach oprócz znanych wszystkim, tradycyjnych potraw takich jak pierogi z kapustą i grzybami, czy uszka z czerwonym barszczem można jeszcze znaleźć inne, ciekawe, niemal zapomniane dania. Znany kucharz Karol Okrasa opowiedział m.in. o śląskiej moczce zrobionej z piernika i karpia oraz kisielu owsianym znanym na Podlasiu. Zdradził też tajemnicę pewnej cudownej przyprawy.

Zobacz także

  • Tomasz Jakubiak Fot. PAP/Konrad Kalbarczyk

    Juror "Master Chefa" ogłosił zbiórkę na leczenie. "Moim celem jest wygrać tę walkę"

  • Anthony Bourdain. Fot. PAP/EPA/Jose Sena Goulao

    Powstaje film biograficzny o Anthonym Bourdainie. Kto wcieli się w słynnego kucharza-podróżnika?

  • Francuscy policjanci Fot. TERESA SUAREZ/PAP/EPA

    Wiadomo, kim jest zatrzymany w Paryżu kucharz-agent FSB [NOWE INFORMACJE]

Serwisy ogólnodostępne PAP