Moczka, kisiel owsiany czy makówki. Karol Okrasa przypomina dawne wigilijne specjały [NASZE WIDEO]
Wigilia to najważniejsza w roku kolacja. Na stołach oprócz znanych wszystkim, tradycyjnych potraw takich jak pierogi z kapustą i grzybami, czy uszka z czerwonym barszczem można jeszcze znaleźć inne, ciekawe, niemal zapomniane dania. Znany kucharz Karol Okrasa opowiedział m.in. o śląskiej moczce zrobionej z piernika i karpia oraz kisielu owsianym znanym na Podlasiu. Zdradził też tajemnicę pewnej cudownej przyprawy.
23.12.2024 13:53
aktualizacja: 24.12.2024 09:27
Wszelkie materiały (w szczególności depesze agencyjne, zdjęcia, grafiki, filmy) zamieszczone w niniejszym Portalu chronione są przepisami ustawy z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz ustawy z dnia 27 lipca 2001 r. o ochronie baz danych. Materiały te mogą być wykorzystywane wyłącznie na postawie stosownych umów licencyjnych. Jakiekolwiek ich wykorzystywanie przez użytkowników Portalu, poza przewidzianymi przez przepisy prawa wyjątkami, w szczególności dozwolonym użytkiem osobistym, bez ważnej umowy licencyjnej jest zabronione.