O PAP.pl

PAP.pl to portal PAP - największej agencji informacyjnej w Polsce, która zbiera, opracowuje i przekazuje obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i zagranicy. W portalu użytkownik może przeczytać wybór najważniejszych depesz, wzbogaconych o zdjęcia i wideo.

Tag: kuchnia

  • Salon z aneksem kuchennym. Fot. PAP/Roman Zawistowski
    aktualizacja:

    Ewolucja przestrzeni kuchennych - od miejsca “wstydliwego” do reprezentacyjnej wizytówki domu

    Przestrzenie kuchenne jeszcze w XX w. uznawano za “wstydliwe,” prywatne miejsce, często lokowane na tyłach domu. Z czasem starano się je optymalizować, by prace kuchenne zajmowały jak najmniej czasu. Obecnie kuchnia zyskuje status reprezentacyjnej wizytówki domu - mówi historyczka dizajnu dr Agata Szydłowska.

  • Pralki. Fot. PAP/Maciej Kulczyński
    aktualizacja:

    Polska już nie jest liderem na tym rynku. Chodzi o AGD

  • Pizza. Fot. PAP/Archiwum Kalbar
    aktualizacja:

    To miasto zyskało tytuł kulinarnej stolicy świata

  • Kucharz Karol Okrasa. Fot. PAP/Jarek Praszkiewicz
    Specjalnie dla PAP
    aktualizacja:

    Moczka, kisiel owsiany czy makówki. Karol Okrasa przypomina dawne wigilijne specjały [NASZE WIDEO]

  • Wioska olimpijska Fot. PAP/Adam Warżawa
    aktualizacja:

    Co się stało z legendarną francuską kuchnią? Co jedzą sportowcy, że tak narzekają?

  • Valletta. Fot. PAP/EPA/	ANDREAS SOLARO / POOL
    aktualizacja:

    Valletta to nieoczywisty raj dla amatorów dobrego jedzenia

  •  Polska scena kulinarna coraz bardziej umacnia swoją pozycję. Fot. PAP/	Wojciech Olkuśnik (zdjęcie ilustracyjne)
    aktualizacja:

    Polska wyróżniona. Mamy kolejne trzy nowe restauracje z gwiazdką Michelin

  • Wrocław. Studenci gotowali staropolskie potrawy. Fot. PAP/Maciej Kulczyński
    aktualizacja:

    Studenci z Wrocławia przygotowywali potrawy na bazie staropolskich receptur [NASZE WIDEO]

  • Miski z zupą Pho. Zdj. ilustracyjne. Fot.  PAP/EPA/LUONG THAI LINH ATTENTION
    aktualizacja:

    Dania z psa, wywar z kota, gotowane ropuchy, czyli co nas szokuje w kuchni wietnamskiej

  • Pizza w Neapolu nie ma sobie równych - przekonuje Bartek Kieżun. Fot. PAP/DPA/Ton Koene
    Specjalnie dla PAP
    aktualizacja:

    Nie zna prawdziwej pizzy ten, kto nie skosztował jej w Neapolu. Podróżnik odsłania tajniki włoskiej kuchni

Serwisy ogólnodostępne PAP