O PAP.pl

PAP.pl to portal PAP - największej agencji informacyjnej w Polsce, która zbiera, opracowuje i przekazuje obiektywne i wszechstronne informacje z kraju i zagranicy. W portalu użytkownik może przeczytać wybór najważniejszych depesz, wzbogaconych o zdjęcia i wideo.

Co warto wiedzieć o tradycji dzielenia się opłatkiem?

Dobrze przechowywany opłatek, i to jest ciekawe, im jest starszy, tym robi się bielszy. Po wyjęciu z formy, przez około tydzień, jest lekko żółty, ale już miesiąc później nabiera bieli.

Fot. PAP/Darek Delmanowicz
Fot. PAP/Darek Delmanowicz

Fot. PAP/Maciej Zieliński , Adam Ziemienowicz

Zobacz także

  • Zdjęcie ilustracyjne Fot. Adobe Stock/kalinichenkod
    Zdjęcie ilustracyjne Fot. Adobe Stock/kalinichenkod

    Z masłem, mlekiem albo prażonym ryżem. Jak serwuje się herbatę w różnych zakątkach świata

  • Wielkanoc w 1945 roku Fot. PAP/CAF
    Wielkanoc w 1945 roku Fot. PAP/CAF

    Dzielili się tym, co mieli. Tak wyglądała Wielkanoc tuż po wojnie

  • Widowisko „Ścięcie Śmierci” na koniec karnawału w Jedlińsku Fot. PAP/Piotr Polak
    Widowisko „Ścięcie Śmierci” na koniec karnawału w Jedlińsku Fot. PAP/Piotr Polak

    Ścięcie Śmierci - barwna tradycja na zakończenie karnawału

  • Wystawa Muzeum Narodowego. Fot. PAP/Iryna/Hirnyk
    Wystawa Muzeum Narodowego. Fot. PAP/Iryna/Hirnyk

    Ukraińska etnografka: to właśnie odróżnia nas od Rosjan, cenimy naszą kulturę [NASZE WIDEO]

Serwisy ogólnodostępne PAP